ko richter

€ 3.189,-

blauw tegen huntington

Collega's van de Politie, Eenheid Midden-Nederland verenigd in een campagneteam willen geld inzamelen voor een goed doel: de bestrijding van de nu nog ongeneeslijke ziekte van Huntington. Ze vragen andere collega's om te doneren.


De ziekte van Huntington is een erfelijke hersenaandoening die wordt veroorzaakt door het geleidelijk afsterven van zenuwcellen in bepaalde delen van de hersenen. Deze hersendelen zijn belangrijk voor het aansturen van bewegingen en voor de verstandelijke vaardigheden.

UPDATE januari 2017:

Inmiddels ligt de halve triathlon, welke Jan met goed resultaat heeft uit gelopen, alweer een poosje achter ons. We hebben hierbij een leuk bedrag opgehaald. Tevens hebben wij een rekeningnummer geopend waarop collega’s geld kunnen storten voor de actie. Verder zijn ons door de www.thinlinebracelets.nl keyholders ter beschikking gesteld, welke wij verkopen voor Blauw tegen Huntington. Ook wijzen wij de collega’s van de politie Midden-Nederland op ons kerstpakket Cadeaucarrousel, waarin als het Goede doel: Campagneteam Huntington, kon worden gekozen. Verder zijn wij bezig om meerdere actie’s uit te werken. Wij houden u op de hoogte!


Aanleiding tot de campagne:
Bij een collega, genaamd Jan, van de Eenheid Midden-Nederland is onlangs de ziekte van Huntington geconstateerd. Deze collega is een zeer graag geziene collega die al vanaf 2000 bij de politie in werkt. Groot was dan ook de schok onder de collega’s toen het nieuws over zijn ziekte bekendmaakte. Meerdere collega’s meenden dat er campagne gevoerd moest worden om deze verschrikkelijke ziekte in de toekomst te kunnen genezen.


Start van de campagne:
Jan is altijd een zeer sportieve collega geweest en is dit nog steeds. Hij heeft onder meer op zijn bucketlist staan om een halve triathlon te gaan doen. Jan is het laatste jaar hard aan het trainen gegaan om zich de verschillende onderdelen eigen te gaan maken en op zaterdag 10 september 2016 gaat hij de halve triathlon, de Challenge Almere-Amsterdam ervaren. Deze halve triathlon van Almere wordt dan ook de start van onze actie om geld in te zamelen voor het campagneteam Huntington.


Collecte en fonds:
Het is de bedoeling dat wij zaterdag 10 september 2016, tijdens de triathlon in Almere gaan collecteren. Daarna zetten we nog meer acties op. Dit met als doel geld in te gaan zamelen voor het campagneteam Huntington. Inmiddels heeft Campagneteam Huntington al een goede doelen fonds opgericht. Campagneteam Huntington zet zich hier voor in en heeft als doel fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te financieren dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden.

Anoniem
Ingrid Snider
Heel veel succes Jan!